American Double Crust Strawberry Pie
(12 st i muffinsplåt eller en i 24 cm pajform)
(12 st i muffinsplåt eller en i 24 cm pajform)
Mördegsbotten
150 g smör
4 dl mjöl
1/2 dl florsocker
1 ägg
1/2 msk kallt vatten
Gör så här
- Nyt ihop smöret med mjörel och florsockret.
- Tillsätt därefter ägget och vattnet och arbeta ihop utan att knåda.
- Låt vila i kylen ca 30 minuter innan anvädning.
Fyllning
1/2 - 3/4 dl socker
1 1/4 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk potatismjöl/el maizenamjöl
1 tsk kanel
ca 1 liter jordgubbar (frysta el färska)
2 msk smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Rör ner jordgubbarna så att de täcks av blandningen.
- Fyll formen med jordgubbsblandningen och klicka på klickar av smör.
- Dela degen i 2 bitar, den ena lite större än den andra.
- Kavla ut den större på ett mjölat bakbord och gör några mm tjocka cirklar (lite större än muffinsformen)
- Sätt degen i formen och försök att få den i formen så att degen kommer lite över kanten.
- Fyll degen med fyllning upp till kanten.
- Klicka på smörklickar.
- Kavla ut cirklar som täcker fyllningen och lite till.
- Pensla lite med ägg på pajkanten och sätt på locket.
- Nyp ihop kanterna så att locket hålls fast.
- Gör några hål med kniv eller gaffel i locket.
- Blanda ägg och lite mjölk, pensla locken och trö på lite farinsocker.
- Ställ i ugnen i ca 20-25 minuter.
Vanilj Yoghurt Cream
3 dl vispgrädde
1,5 dl turkisk yoghurt
ca 4 msk socker (eller enligt egen smak)
ca 2 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Vispa grädden och sockret fast.
- Tillsätt yoghurten och vaniljen och rör tills allt är blandat.
- Tillsätt ev. pastafärg om du vill färga denna eftersom den passar utmärkt också som frosting på cupcakes. Tycker själv att denna är god t.ex. till morotscupcakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar